HABERLER>POLİTİKA
30 Haziran 2021 Çarşamba - 11:23

İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar ile A’dan Z’ye... Yeni üyelerimizin çoğu, MHP ve AK Partili!

2,5 yılda İzmir teşkilatında üye sayısını 3 bin 800'den 17 bine çıkardıklarını, bunu 30 bine yükselteceklerini belirten İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, "Eskiden korku iklimi vardı, insanlar üye olmaya korkuyordu. Şimdi hangi partiden geldiğini de açıkça söylüyor. AK Parti ve MHP'li arkadaşlarımız, akın akın İYİ Parti'ye geliyor" dedi. Kırkpınar, Büyükşehir ile uyum içinde olduklarını, Başkan Soyer'in çalışmalarını takdirle izlediklerini ifade etti.

İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar ile A’dan Z’ye... Yeni üyelerimizin çoğu, MHP ve AK Partili!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, son dönemde partisine üye olanların çok büyük bir kısmının AK Parti ve MHP'li olduğunu açıkladı. İzmir Teşkilatı'nda başlattığı üye kayıt seferberliğini anlatan Başkan Kırkpınar, "2,5 yıl önce göreve geldiğimde 3 bin 800 üyemiz vardı, bugün 17 kişilik büyük bir aileyiz. Hedefim, 30 bin. Eskiden, iktidar tarafından yönetilmiş bir korku iklimi vardı. Şimdi o korku ikliminin bulutları dağıldı. AK Partili, MHP'li arkadaşlar, eski partilerini hiç saklama ihtiyacı duymadan İYİ Parti'ye üyelik kaydını yaptırıyor" dedi.

MİLAS'TA TANIK OLDUĞUM TABLO, ERKEN SEÇİMDE NELER OLACAĞININ İŞARETİ GİBİYDİ
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, 20 Ocak 2020'de başlattığı bir gezi programı kapsamında 81 il ve 973 ilçeyi tek tek ziyaret edeceğini, bugüne kadar 40 il ve 370 civarında ilçeyi dolaştığını anlatan Başkan Kırkpınar, kendisinin de katıldığı Akşener'in Milas gezisine vurgu yaparak şu değerlendirmelerde bulundu:

"Milas-Bodrum Havaalanı, Milas'a 18 kilometre. Saat 11.00'de genel başkanımızı havaalanında karşıladık. Havaalanından Milas'a gidinceye kadar yoldaki tüm araçlar, TIR'lar, kamyonlar, motosikletler, binek otomobillerden korna sesleri yükseldi. Yoldaki vatandaşlarımız hem korna çaldılar, hem el salladılar, sevgi gösterisinde bulundular. Bu; önümüzde erken seçim görülmese de halkın bu yönde talebi var elbette, olası bir erken seçimde neler olacağının işaretidir. Daha şimdiden böyle bir tabloyla karşılaşıyorsanız, yeni bir döneme giriliyor demektir. Türkiye, yeni bir döneme giriyor, demektir. Türkiye, dönüşüm bekliyor. Parlamenter sistemden Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi’ne geçtik. O günden beri halkın arasına kurumlar, danışmanlar girdi. Halktan kopuk bir külliye var ortada. İşsizin, esnafın, emeklinin, atanamayan öğretmenlerin, çiftçi, üniversite mezunlarının, emeklilikte yaşa takılanların, yani dezavantajlı grupların ifade alanı da sadece İYİ Parti'nin parlamentodaki grup salonu oldu."

KORKU İKLİMİ DAĞILDI
Şu anda parlamentoda grubu bulunan beş siyasi partiden oyun devamlı artıran tek partinin, İYİ Parti olduğuna vurgu yapan İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, İl teşkilatı olarak Meral Hanım'ın çabalarına en üst seviyeden katkı koymaya çalıştıklarını ifade etti. Kırkpınar, "Oylarımızın artış sebebi, muhtemelen, yaşadıklarımızın yansımalarıdır. Dezavantajlı tüm grupların sesi ve sözcüsü olduk. Bu durum, kaçınılmaz olarak oylarımızı artırdı. Biz de İzmir teşkilatı olarak bu büyük yükselişe tüm enerjimizle destek vermeye çalışıyoruz. 2,5 yıldır il başkanlığı yapıyorum. Geldiğimde 3 bin 800 olan üye sayımızı, 17 binlere çıkardık. Hedefim 30 bine çıkarmak. Eskiden yönetilmiş olan bir korku iklimi vardı. Benim çocuğum sınava girecek, işe girecek, benim çocuğumun tayin işi var, ben İYİ Parti'ye üye olamam; olursam başımız ağrır, diyen bir grup vardı. Şimdi hiç kimse korkmuyor. Korku ikliminin bulutları dağıldı. Akın akın partimize gelip üye oluyorlar. Son dönemde partimize üye olanların büyük bölümü, AK Partili ve Milliyetçi Hareket Partili. Rozetlerini takmamı istiyor, fotoğraf çektiriyor, sosyal medyasında yayınlıyor, hiç kimseden çekinmeden. Eski partilerini açıklamaktan da hiç çekinmiyorlar. 30 ilçemizde her gün yeni katılımlar oluyor. Bu akım, 2021 başından bu yana çok hızlandı. Her ilçede üye kaydı için stantlar açtık. Vatandaşlarımızı orada ağırlıyoruz, İYİ Parti'yi anlatıyoruz, üyelik kayıtlarını yapıyoruz. Üniversite sınavları nedeniyle geçen hafta plajlara inemedik. Önümüzdeki hafta Dikili, Çeşme, Karaburun, Seferihisar'da, Güzelbahçe'de, Aliağa'da plajlara gidip üyelik çalışmalarında bulunacağız. Cumartesi günü Yeni Foça'da olacağız. Yeni Foça'da hem yeni katılan arkadaşlara rozetlerini takacağız, hem de sahilde çalışacağız. Sahilde vatandaşlarımızla buluştuktan sonra dağ köylerine gideceğiz. Bergama'nın, Tire'nin dağ köylerinden başlayacağız ziyaretlerimize. İYİ Parti'ye gönül vermiş vatandaşlarımızı partimize üye yapacağız"

TİRE BELEDİYE BAŞKANIMIZIN SESSİZLİĞİNE BAKMAYIN, ÇOK ÇALIŞKANDIR
İYİ Parti'nin iktidar olduğu Tire'de Belediye Başkanı Salih Atakan Duran'ın performansını değerlendiren İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, "Tire Belediye Başkanımızın sessiz olduğuna bakmayın, çok çalışkandır. Yakında Genel Başkanımız Meral Akşener'in de katılacağı bir açılış töreni yapacağız. O gün başkanımızın neler yaptığını herkes görecek" dedi. Kırkpınar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Teşbihte hata olmasın, İstanbul-Ankara gibi düşünün. Mansur Yavaş bey hep çalışır, ama medyada çok yer almaz. Atakan bey de öyle. Çok gayretli, çalışkan bir arkadaşımız. Ziraat Mühendisi olduğu için de çok güzel şeyler yapıyor. Biz bir sürpriz yapacağız. Bir planlama dahilinde yürütülen çalışmaların, ortaya çıkan eserlerin açılışını, sayın genel başkanımıza yaptırmayı düşünüyoruz. Tarih belli değil. Genel başkanımız uygun olduğunda açılış törenini de yapacağız. Siz ipucu istiyorsunuz ama söz verdiğim için söyleyemem. Çok güzel şeyler olduğunu söyleyeyim. Çiftçiyi destekleme anlamında harika şeyler yaptı. Karakılçık buğdayı, 25 dönümlük alanda başak vermeye başladı. Ata tohumuyla ekili alan ileride genişleyecek. Buna benzer çok faaliyet var Tire'de. Tarihi eserlerin restorasyonlarını da ilave edeyim."

BÜYÜKŞEHİR'DE BAŞKANLIK BİZDE OLSAYDI, BİZ DE AYNISINI YAPARDIK
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar,  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile aralarında en küçük bir sorun dahi olmadığını söyledi. Taleplerinin, yavaş yavaş karşılık bulduğunu belirten Kırkpınar, Başkan Soyer'in çalışmalarını takdirle izlediklerini bildirdi, "Kooperatifçilik anlayışı, üreticiyi desteklemesi, kültürel miraslara sahip çıkması, çok kıymetli. Başkanlık bizde olsaydı, biz de onun aldığı kararlar paralelinde kararlar alırdık" açıklamasında bulundu ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"İzmir Büyükşehir'den bazı taleplerimiz oldu, doğrudur. Tüm taleplerimiz, yavaş yavaş karşılık buluyor Büyükşehir'de. Çünkü bir pandemi oldu. İzmir, büyük bir deprem felaketi yaşadı.  İYİ Parti'nin, Büyükşehir ile uyum içinde olduğunu söyleyebilirim. Parti tabanımızın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer'e olumlu baktığını da söylemeliyim. Bu durum, Büyükşehir Meclisi'ne de yansıyor. Kemal Sevinç gibi, yılların belediyecisi, siyasetçisi, üslubu güzel bir grup başkanımız var. Herkese ağabeylik yapar. Tunç Bey'in geçtiğimiz cuma günü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı açılışları oldu. Doğal yaşam Parkı'nda hep birlikte yemek yedik. Orada tarımla ilgili bir çalışma vardı. İzmir'de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girmiş, tescillenmiş iki önemli alanımız var; biri Efes, diğeri Bergama. Listeye altı eser daha sokmaya çalışıyor. Bunlardan biri Kemeraltı, diğerleri Birgi, Gediz Deltası, Foça, Çandarlı ve Çeşme kaleleri. Tunç Bey'in bu değerleri gelecek nesillere taşıma mücadelesini takdir ediyoruz. Ata tohumu ile yaptığı karakılçık buğdayını daha geniş alanlarda üretme çabalarını da son derece olumlu buluyorum. Esas millilik, yerlilik budur. Kooperatifler aracılığıyla alım garantisi vermesi de çok kıymetli. Üreticileri desteklemesini çok önemsiyorum. Büyükşehir'de başkanlık bizde olsaydı, biz de bunları yapardık. Tunç Bey, ortaya koyduğu projelerin altından başarıyla kalkacaktır, buna inancımız tamdır. "

İKİ MİLLETVEKİLİMİZİN DE AĞIR GÖREVLERİ VAR
İYİ Partili seçmenlerin, İYİ Parti İzmir Milletvekilleri Müsavat Dervişoğlu ve Aytun Çıray'ı seçim bölgesinde pek görememesinden kaynaklı eleştirilere de yanıt veren İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İkisinin de farklı görevleri var. Müsavat Dervişoğlu vekilimiz, aynı zamanda TBMM'de Grup başkanvekilimiz. Lütfi Türkkan milletvekilimizle dönüşümlü olarak grup başkanvekilliği görevini yürütüyor. Aytun Çıray vekilimiz de Genel Başkanımız Meral Akşener'in başdanışmanı. İşleri hiç de kolay değil. Hem o görevleri yapacaksınız, hem de seçim bölgeniz olan İzmir'de halkla buluşacaksınız… Bunlar zor iş. Sayın Müsavat Dervişoğlu, bunu fazlasıyla yerine getiriyor. Aytun Bey ağırlıklı olarak Ankara merkezde bulunuyor. Fırsat buldukça da ilçelerimizi ziyaret ediyor. Bizim iki milletvekilimiz var. Bir sonraki seçimde teşkilatlarımızı hiç yalnızlık hissine kaptırmayacak milletvekili sayısını yakalayacağız. Meclis tatile girdiğinde Müsavat Bey de Aytun Bey de bizlerle birlikte ilçelerimizi ziyaret edeceğiz."

İŞİN UZMANLARIYLA "İZMİR TRAFİĞİ" BAŞLIKLI ÇALIŞTAY DÜZENLENMELİ
İzmir'in en çok konuşulan, tartışılan trafik sorunuyla ilgili görüşlerini de anlattı, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar...  Trafiğin, dün dünya metropollerinin ortak sorunu olduğuna vurgu yapan Kırkpınar, trafik sorununun çözümü için "çalıştay" tavsiyesinde bulundu:

"Trafik, tüm dünya metropollerinin sorunudur. İzmir de bir metropol şehir. İstanbul, henüz çözüme ulaştıramadı. Adana, Antalya, Ankara, trafik sorununu çözemedi. Ama bu mazeret değil, trafik sorununun çözülmesi lazım. Kentleri yönetenlerin görevidir bu. Pandemi sürecinde, kapanmayla birlikte trafikteki araç sayısında anormal artış olduğunu kabul etmemiz lazım. İnsanlar toplu taşımdan uzaklaştı. Herkes arabayla işine gider oldu. İzmir'de bu soruna mutlaka bir çare bulunacaktır. Tunç Başkan, geçtiğimiz haftalarda bu konuda açıklamalarda bulundu. Yakın dönemde hem planlarımızla, projelerimizle, icraatlarımızla sizlerle buluşacağız, dedi. Biz de o günü bekliyoruz. Birkaç dokunuşla sanki trafik sorununu önemli ölçüde çözmek mümkün olacak gibi. Alsancak'tan Üçkuyular'a kadar birkaç dokunuşla rahatlayacağımızı düşünüyorum. Trafik sorununun çözümü konusunda bir önerimiz yok. Çünkü ben bu konuda uzman değilim.Teknik biri değilim. Ben İzmir'i yaşayan biriyim. Trafik konusunda yetişmiş çok değerli insanlarımız var. Bence, o kıymetli insanlarla sadece 'İzmir trafiği' başlığı altında bir çalıştay düzenlenmeli. Oradan çıkacak fikirler ışığında hamleler yapılmalı. Tunç Soyer'in, projelendirilmiş iki projesi var mesela, biri Karşıyaka İskelesi'nin önü, diğeri Alsancak Garı önü. Buralarda trafiğin yeraltına alınması çok büyük fayda sağlayacaktır."

 
Başkan Sandal'dan muhtarlara: Mahallelerde kalıcı eserler bırakacağız
 
Şampiyonlar İzmir marşıyla karşılandı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ömer 30 Haziran 2021 Çarşamba 14:19

Dürüst bir şekilde söyleyin Tunç'tan memnun musunuz?

Yorumu oyla      6      6  
osi 30 Haziran 2021 Çarşamba 14:16

Vatan hainlerinden sıyrıl da gel başkan.

Yorumu oyla      3      10  
vatandaş 30 Haziran 2021 Çarşamba 13:42

atma müslüman din kardeşiyiz chp batının hdp si oldu sizde destek veriyorsunuz

Yorumu oyla      3      10  
haydar haydar 30 Haziran 2021 Çarşamba 13:15

nasıl oluyor ak parti üye sayılarını katlarken çıkıp size gelen üyeler oluyor? açıklayın üye sayılarınızı herkes görsün

Yorumu oyla      5      8  
tuna 30 Haziran 2021 Çarşamba 12:29

yalan soyleme ya akp ıktıdar partısı sız barajı ecmesı soru ısaretıyken anı aklı evvel akpyı bırakıp sıze elır

Yorumu oyla      3      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Sertel: Dün övdüklerini bugün dövüyorlar
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi ...
CHP'li vekiller 7 Temmuz'da sandığa gidiyor
CHP grubu, 7 Temmuz 2021 Çarşamba günü sandık başına giderek boş bulunan ...
Mehmet KARABEL yazdı... Diyanet Reisi Z Kuşağı'nı nasıl keşfetti?
Mehmet KARABEL yazdı... Diyanet Reisi Z Kuşağı'nı nasıl keşfetti?
 
'Bahçeli'ye bir iyi bir de kötü haberim var...'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bahçeli'nin 'üniversite sınavları ...
Güzelbahçe’den çağrı: İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz
20 Mart 2021 tarihinde Resmi Gazete de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ...
CHP'li Bayır'dan AK Partili Kaya'ya 'Karabağlar' yanıtı: Önce kendi oturduğu ilçeyi kurtarsın!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın Karabağlar'da yapılması ...
 
Bahçeli: Üniversite sınavı tamamen kaldırılmalıdır
MHP lideri Bahçeli, üniversite sınavının tamamen kaldırılması gerektiğini ...
1 ayda tüyler ürperten tablo... İntihar kent İzmir!
İzmir’de intihar girişimi vakalarının artması üzerine, Türkiye’de son ...
AK Partili Kaya’dan ‘Karabağlar’ çıkışı: Üniversite gelirse CHP gider!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva